Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 116

Hundra procent sekt.


Avsnitt 116. En kvittrande Sten hetsar Eivor med en lyxfrukost eftersom hon ska börja jobba, trots att han kvĂ€llen innan var mordisk om saken. Dessutom har han bestĂ€mt att barnen ska börja dagis, vilket han ocksĂ„ fördömde nyss. Pamela gör ett graviditetstest och sticker till Linköping för att ”hĂ€lsa pĂ„ Klimax”. Familjen Karlsson-Persson freakar pĂ„ Clark för att han sabbat Taggens tavlor, utom Janet som fimpar strömmen i huset eftersom hon Ă€r övertygad om att hon Ă€r allergisk mot el, samt Sussi som freakar pĂ„ Larry för att han sĂ„lt Taggens tavla. Clark Ă€r dock sĂ„ld pĂ„ Sten och blir nĂ€ste man att gĂ„ med i FramgĂ„ngskyrkan, som nu Ă€r hundra procent sekt. Sen övertygar Tanja Ulrika om att gĂ„ med ocksĂ„, sĂ„ att Clark kanske börjar gilla henne igen. Jackie och Birgitta har ett upplysande snack om Ernst och hans hangup pĂ„ koma-Emma. Jackie fĂ„r veta att Samuel inte varit i skolan pĂ„ flera veckor. Hon söker av nĂ„gon anledning hjĂ€lp frĂ„n luffar-Kotten som numera bor pĂ„ bĂ€nken. Taggen gĂ„r till Tre kronor och freakar pĂ„ FramgĂ„ngskyrkan. Det blir Body Snatchers-stĂ€mning och han kallar dom nazister. Larry gĂ„r till Sten för att deala tillbaka Taggens tavla, men Sten mutar honom med en handfull tusenlappar. Sten har köpt ett teleskop till Samuel, sĂ„klart med oklar Ă„terbetalningsplan. Birgitta gör slut med Ernst över koma-Emmas kropp. Han blir deppig men muntras upp av Norton pĂ„ burgern som inspirerar honom till att ”sticka till kusten” och inte komma tillbaka förrĂ€n han Ă€r klar över vad han vill. Jackie och Kotten ska ha sitt snack med Samuel om hans skolkeri – nyheten om teleskopet gör dom Ă€nnu argare och de gĂ„r allesammans till Sten för att försöka lĂ€mna tillbaka det. Det blir en typisk passiv-aggressiv ordkamp dĂ€r de inser att Sten Ă€r helt störd. Taggen gĂ„r till Stens kontor för att sno tillbaka sin tavla men blir förstĂ„s pĂ„kommen av Sten och hans lĂ€rjungar. Mer Body Snatchers-stĂ€mning uppstĂ„r och de kastar ut honom. Amir har ringt Kassler och berĂ€ttat vart Farhad Ă€r. Kassler leder dĂ€rför ett halvt dussin poliser bevĂ€pnade med AK-47:or för att haffa honom. Taggen har fĂ„tt nog av Sten och accepterar Nortens oklara fuffensplan. Haffandet gĂ„r förstĂ„s problemfritt men Farhad tjallar pĂ„ Amir och Kassler tar in dom bĂ„da. Jackie och Kotten ”gör det”. Sten freakar pĂ„ Eivor och lĂ„ser in henne i skafferiet.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Richard Holm.


Kommentar

Nu börjar Sten ta över hela serien – praktiskt taget ingen trĂ„d dĂ€r inte han finns.

Pamela pÄstÄr att hon inte blivit gravid efter 48 timmar med AIK-killen.

Sten Àr vÀrsta Scarface och viftar omkring med tusenlappar till höger och vÀnster.

Ofantligt mÄnga ostiga kÀrleksförklaringar i det hÀr avsnittet.


Citat

Ernst: Det hĂ€r Ă€r alltsĂ„ slutet…?
Birgitta: Eller… början! / typisk ost

”Kom min Ă€ngling!” / Sten hittar pĂ„ sina egna ord.

”Ja men vĂ€lj sjĂ€lv. Varm mjölk eller död fru!” / Janet

”Inget bankrĂ„n, jag lovar!” / Norton

”Tjena grabbar…” / Kotten Ă€r tjenis med grabbarna pĂ„ bĂ€nken.

”NĂ€r en kille sitter pĂ„ ett fik som du gör dĂ„ Ă€r det alltid en kvinna med i spelet.” / Norton till Ernst som dricker kaffe pĂ„ burgern snarare Ă€n whisky i baren.

”Det Ă€r ju roligare med en kvinna som stĂ„r pĂ„ benen ibland” / Norton till Ernst.

”Brinn i helvetet, syndare…!” / Gissa-Vem.

”Du Ă€r ju sjuk i huvet! Ni Ă€r ju inte riktigt kloka nĂ„n av er!” / Taggen gör en double combo.

”Är du inte klok?!” / Shaisteh


SĂ€song 10


Tre kronor

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *