Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Marilyn Hotchkiss’ Ballroom Dancing & Charm School (2005)

Klumpfotad och befängd feel-good om en dansskola – Robert Carlyle spelar bagare, deppig efter hustruns självmord, som accepterar en döende främlings sista önskan att gå till en dansskola i en småstad för att träffa en kvinna mannen ingav ett löfte med 40 år tidigare när de båda var tolv (främlingen var precis på väg dit innan han hamnade i en bilolycka, innan dess hade han precis kommit ut ur fängelset för väpnat rån!) En film full av käppar i alla hjul – storyn är otroligt långsökt, den självupptagna innerligheten klingar falskt, alla karaktärer beter sig helt osannolikt och klichéerna som ska limma ihop det ligger mest som smält smör på en rå potatis. Ofattbar rollista, dock! Carlyle, John Goodman, Marisa Tomei, Mary Steenburgen, Donnie Wahlberg, Sônia Braga, David Paymer, Ernie Hudson, Sean Astin, Ian Abercrombie, Adam Arkin, Danny DeVito, Harry Shearer, Octavia Spencer. Man skulle kunna tro att det var en Agatha Christie-filmatisering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *