Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Jurassic World (2015)


Jag kommer ihåg när den här filmen blev den mest framgångsrika genom tiderna (eller så) sommaren 2015 och sedan dess har jag inte kunnat skaka av mig det. Jag känner på något sätt att den inte hade varit så framgångsrik om den inte hade kommit just när den kom. Kostymnissarna vann, deras kalkyler och strategier visade sig vara adekvata. Detta är en film där publiken verkligen betalar för vad de får. Berättelsen är inte bara dum och osammanhängande, den avvisar allt som har med berättande att göra. Varje karaktär är självisk och elak, som om manuset är skrivet av en mullig mellanchef som faktiskt tror att människor är så här darwinistiska mot sig själva och varandra. Att blockbusters har kommersiella övertoner kan jag ta, men den här kommersiella undertonen är bara för cynisk, för djävulsk. Filmen är kall och läskigt tom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *