Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 119

FramgÄngskyrkan har sitt vinterdop och alla undersÄtar Àr nu totala zombies.


Avsnitt 119. Jackie Ă€ter spaghetti till frukost och Ă€r gravid. Koma-Emma har fĂ„tt lunginflammation och ligger för döden. Det visar sig att lill-Klas Ă€r Kottens barn. Sten har fĂ„tt resultaten frĂ„n faderskapstestet i ett kuvert han aldrig öppnar och Eivor försöker desperat ta det frĂ„n honom genom hela avsnittet. Larry freakar pĂ„ Sten som inte ger honom (eller nĂ„gon annan) betalt för nĂ„got de gör. FramgĂ„ngskyrkan har sitt vinterdop och alla undersĂ„tar Ă€r nu totala zombies – Sten passar pĂ„ att lansera sin nya specialbibel. Clark har slĂ€pat med sig Tommy som inte vill bli döpt. Clark slĂ€nger ner honom i poolen Ă€ndĂ„ och fĂ„r en ond blick av Sten. Just nĂ€r Ulrika ska döpas sĂ„ klampar Jackie ner i poolen, drar ivĂ€g henne och knuffar ner nĂ„gon random snubbe i plurret. Emmas dödliga sjukdom visar sig vara ofarlig. Kassler freakar pĂ„ Shaisteh som Ă€ndĂ„ bestĂ€mt sig för att Ă„ka tillbaka till Iran. Kassler lipar. Taggen freakar pĂ„ Norton. En ”dam” gĂ„r till polisen med Taggens fejkade Munch. Gunvor freakar pĂ„ Norton. De blir sams. Taggen krĂ€nger sina tavlor sjĂ€lv. Gunvor spionerar och gĂ„r sen och freakar pĂ„ Norton igen. Janet Ă€r olycklig över att Clark blivit en kristen galning. Hon vill slĂ„ ihop sig med Norton men det slutar bara med att Larry freakar pĂ„ Norton han med. Eivor försöker desperat hitta provresultaten men sĂ„klart har Sten redan öppnat kuvertet för lĂ€ngesedan. Mitt i den allvarliga scenen ringer Gunvor pĂ„ och ger tillbaka tjugo kronor som hon var skyldig Eivor. Hon gĂ„r och Sten pĂ„börjar hustrumisshandel. Shaisteh blir vĂ„ldsamt attackerad av ett par vakter. Hon fĂ„r random hjĂ€lp av luffar-Kotten och tillsammans spöar dom ner vakterna. Ernst tar ett sista snack med Koma-Emma och drar sen ut kontakten pĂ„ henne sjĂ€lv.


Krediterad manusförfattare: Anders Brundin
Krediterad regissör: Richard Holm


Kommentar

Avsnittet dÀr alla hatar Norton.

VĂ€ktarna som ger sig pĂ„ Shaisteh ser ut som Gestapo, alternativt dropouts frĂ„n nĂ„gon billig BDSM-klubb – den ene krediteras till och med som Gynter i eftertexterna och spelas av Henrik Hjelt.

Trodde Larry att han skulle fÄ betalt av Sten?

Vem tar posten, lÄter bli att öppna kuverten, lÀgger dem i vÀskan och gÄr till jobbet?

Avverkandet av Koma-Emmas avverkande Ă€r verkligen slött – tar typ… tre scener? Och varför vill Ernst dra ur pluggen nu helt plötsligt?

Emmas roll Àr för övrigt den minst krÀvande rollen nÄgonsin. Hon har överhuvudtaget aldrig varit vid medvetande.

Överlag ett ganska tradigt avsnitt som bara handlar om att karaktĂ€rer freakar pĂ„ varandra, med eller utan fysiskt vĂ„ld.


Citat

Larry: Vafan!
Sten: Hörredu. Åkalla inte honom hĂ€r.

”Det hĂ€r ska du fĂ„ Ă„ngra, prĂ€stjĂ€vel!” / Larry

”LĂ„t mig gissa, den Ă€r inte Ă€kta?” / Kassler driver med tanten som kommer in med Taggens Munch.

”SĂ„ nu frĂ„gar jag dig en gĂ„ng till. Tycker du att det var en bra idĂ© det dĂ€r med bomben i Taggens brevlĂ„da?” / Samuel

”Du Ă€r inte klok” / Samuel


SĂ€song 10


Tre kronor

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *