Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Godzilla × Kong: The New Empire (2024)

Lättglömd och rätt färglös uppföljare till Godzilla vs. Kong, av samma regissör (Adam Wingard). Den filmen var något av en mild överraskning. Denna har en godtyckligt blek story – figurer du kanske eller kanske inte minns får leta efter en signal från jordens medelpunkt medan Godzilla klampar runt jorden utan mål och Kong går av oklar anledning ut på hajk tillsammans med vad som ska vara en mini-Kong. Japanerna hade betydligt roligare med det konceptet på 60-talet – och filmens anorektiska Mothra är inte mycket till comeback. Allt leder till buller och bång, och filmen är på många sätt en adekvat kopia av en typisk Toho-del i serien, men med det sagt inte heller bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *