Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Fast & Furious X (Fast X, 2023)

Jason Momoa är gladlynt skurk i vad som antyds vara den sista delen i denna lukrativa serie – naturligtvis är den bara första delen av två – som hjälpligt försöker sig på en episk final med ögat sneglandes på konkurrenterna Mission: Impossible – Dead Reckoning och Bondfilmen No Time to Die. En väsentlig skillnad är att Dieselkompaniet inte längre går att missta för något ens i närheten av riktiga människor, den tilltänkta dramatiken är totalt tom och hela intrigen är faktiskt bara en meningslös uppsättning scener där folk tar sig från en plats till en annan. Rent statistiskt är detta ändå en av de bättre i serien, enbart eftersom den har ett par minnesvärda actionscener att skryta med, inte minst en tidig bombjakt på hjul i Rom. Inte ens fans av serien kan dock bry sig om det tilltänkt dramatiska fortsättning följer-slutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *