Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Mission Impossible – Dead Reckoning Part One (2023)

 

Början av slutet (?) på Cruises framgångsrika saga – Ethan Hunt måste nu (gissa vad!) gå av radarn (!) och bli jagad av de ena efter de andra. Potten denna gång är apokalyptisk, ty filmens McGuffin är densamma som dess indirekta fiende – en självständig AI som världsmakterna nu vill åt och som Hunt ämnar förstöra. Liksom föregångaren (Fallout) är detta inte mycket mer än en serie jakt- och actionscener som alla är rasande skickligt sammansatta. Den episka, apokalyptiska undertonen är emellertid väldigt pompös eftersom denna filmserie knappast blivit djupare ju längre den pågått (faktum är att Brian DePalmas första film från 1996 fortfarande är den mest komplexa i serien). Oklanderligt lyxig glosoppa dock.

Ett svar på ”Mission Impossible – Dead Reckoning Part One (2023)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *