Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Andy Hardy lever livet (Life Begins for Andy Hardy, 1941)

Andy Hardy har gått ut ur high school och bestämmer sig för att åka till New York och få ett jobb istället för att (som domare Hardy vill) gå på college. En tilltänkt milstolpe i serien som tar en gir och låter Andy få sin första smak av vad vuxenlivet har att erbjuda. Filmen är mer ambitiös än de flesta i serien, och inte oäven i utförandet, men ändå är det något som inte riktigt klaffar i den. Konflikten kring Andys romans med en syndig storstadskvinna, hans oansenliga kontorsjobb, domarens harang om att vara monogam i singellivet (?) och att Judy Garland återigen hamnar utanför (denna gång klippte de till och med bort hennes sånger!) är saker som distraherar lika mycket som de lämnar mer att önska. Elfte i serien, följdes av Charmören Andy Hardy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *