The Texas Chainsaw Massacre – Motorsågsmassakern (The Texas Chainsaw Massacre, 2003)

Det här var den första nya filmrelease jag kan minnas att jag direkt avskydde, så mycket att jag inte trodde mina ögon när den fick några anständiga recensioner från människor som borde skämmas. 20 år senare och filmen är fortfarande en oförlåtlig provokation. Alla dess tekniska fördelar (inte för att det finns många) är helt oviktiga i ljuset av att det är ett fullständigt utköp av en film (Hoopers original från 1974) som gjordes som för att få bli lämnad ifred. Istället kommer här Michael Bay och ruinerar så mycket som möjligt. Originalet vrids om för att till punkt och pricka bli allt det som det aldrig var, men skämtet erkänns aldrig (det måste ju säljas!). Filmens syntetiska overklighet är så aggressiv, så uppenbar och illvillig att jag inte kan tro annat än att filmen gjordes enbart för att driva med originalet och förstöra dess eftermäle så mycket som möjligt. Allt av ingen annan anledning än för att tjäna massor av kortsiktiga pengar åt ett par personer. Det är filmskapandets motsvarighet till när Elle Driver förgiftar Pai Mei; filmskapande när det är som mest ovärdigt och destruktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *