Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Drömfångare (Dreamcatcher, 2003)

Jag hatade detta redan 2003, och det känns verkligen som den perfekta filmen för mig att se 20 år senare och upptäcka att det är en underskattad… ja, nä, glöm det, jorden är fortfarande rund och Dreamcatcher är fortfarande en hejdlös röra.

Det här är vad folk inte förstår med Shyamalan. Folk anklagar honom för att göra Dreamcatcher varje gång han gör en film, men han har aldrig ens varit i närheten. Mannen lämnar ett avtryck. Lawrence Kasdan gör det inte. Jag är visserligen chockad över att till och med Kasdan gjorde detta. Inte nog med att han brukar vara städad och organiserad, han är det oftast alldeles för mycket. Dreamcatcher gör en orolig för hans mentala hälsa. Den är obegriplig och konstlat, liksom fånig och självupptaget, men den saknar alla de personliga egenskaper som även en sämre Shyamalan-film har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *