Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Stunder av lycka (My Life, 1993)

Michael Keaton spelar framgångsrik chef för reklambyrå, som får reda på att hans fru (Nicole Kidman) ska få barn samtidigt som han får beskedet att han har cancer och snart kommer att dö. Han beslutar sig för att göra en film om sitt liv till sitt ofödda barn, vilket gör att han måste ta itu med sina undertryckta frustrationer och den frostiga relationen till sin egen familj, vilken han lämnat bakom sig. Denna storsnyftare har ett fint upplägg och ganska många sekvenser som känns närgångna och mogna. Tyvärr fylls dessa scener ut av slentrianmässigt smör och kryptisk new age-tematik; det förtar inte filmens styrka helt och hållet, men det är synd att den inte blev lite skarpare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *