Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Identity (2003)

Vad gör man när stormen Otto blåser ner ens växthus och hushållet är redo för ridå? Man tänker: ”Vilket perfekt tillfälle att se Identity igen!” Även om det fortfarande är några månader kvar till dess riktiga 20-årsjubileum, var det tillräckligt nära för att force majeur-programmera in denna stormiga special.

Identity råkar vara en personlig favorit. En personlig favorit som bara blir värre och värre för varje gång jag ser den. Att säga att den inte håller ihop i slutet är en underdrift. Men filmen har likväl en nästan obesegrad status som av de bästa regnfilmerna någonsin kommer jag alltid att kunna ta de första 45 minuterna och använda dem under de resterande 45. Jag kan fortfarande inte fatta att Hollywood är så ovilliga att göra filmer med bra dåligt väder. Jag vet att det är svårt att filma på natten och ingen gillar att bli genomblöt, men kom igen, ni får bra betalt för era besvär! Å andra sidan, om fler filmer hade den effekt på mig som Identity gör, skulle jag kanske aldrig lämna huset för att lukta på rosorna. Nu kommer jag absolut inte känna lukten av kål på ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *