Night of Terror (1933)

Standard Old Dark House-deckare från Columbia (när de hette Screen Gems och gav ut b-filmer), precis den typen av film som Spiraltrappan signalerade ett slut på tretton år senare. Handlar, såklart, om misstänkta filurer i en nyckfull herrgård en regnig natt, däribland en turbanbeklädd Bela Lugosi som allvarlig tjänare. Ingen överraskning vem som är mördaren, med tanke på filmens långsökta inledning.

Det tveklöst mest minnesvärda med filmen är den så kallade ”galningen” (the maniac!) en riktigt läskig luffare som har dödat flera människor och hänger omkring i huset som en förvriden comic relief utan att någon märker något. Detta inslag gör att man börjar tänka på framtidens William Castle och Alfred Hitchcock, särskilt när filmen slutar med att ”galningen” vänder sig till kameran och dödshotar publiken skulle vi få för oss att avslöja slutet för någon. Huga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *