Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Älska till döds (Body of Evidence, 1993)

Den enda anledningen till att den här filmen anses vara ”ökänd” är för att varje kritiker vid den tiden ville göra en counter strike på Madonnas ego; om de kunde lukta sig till någon som ansåg sig stå över spelet så skulle de begrava den personen. Jag kan inte hitta någon annan anledning till varför Body of Evidence slaktades så brutalt vid ankomsten. Eller, jag vet inte vad jag ska säga om Roger Eberts kritik till exempel: ”Alla tillbehör och kunskaper om S & M-sexualitet finns här, men inget av passionen eller ens njutningen.” Det låter som att han visste vad han pratade om, så jag undrar om han var en sub eller en dom.

Filmen är förvisso undermålig – ett slarvigt rättegångsdrama översvämmat av trådar som aldrig hänger ihop – men det sexuella innehållet skiljer sig verkligen inte från det i någon annan film från dess silkeslena sort. Den påminner helt och hållet om en rutinmässig, billig kabel-TV-film som siktar lågt och stapplar runt mållinjen;, för oambitiös för att vara så dum som den verkligen är, långt ifrån de löjliga lågpunktshöjder som Color of Night nådde ett år senare.

Man kan inte vara så brutal mot en så medioker film, om man inte verkligen vill hoppa på tåget som rasar mot filmens stjärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *