Skattkammarplaneten (Treasure Planet, 2002)


Robust, underskattat Disneyäventyr byggt på Robert Louis Stevensons klassiska ”Skattkammarön”. Utspelar sig i en fantasy-framtid där unge Jim Hawkins hittar en karta till en avlägsen planet där en gigantisk piratgömma finns – färden går via stjärnornas hav, ombord seglande rymdfarkost där kocken John Silver kanske inte går helt att lita på. Fantastiska rösttillgångar och spännande animation (denna gjordes i skarven mellan handgjord och digital animation och är ett slags härligt mishmash av båda stilarna) men det är i andra halvan, när relationen blir mer komplex mellan Hawkins och Silver, som äventyret blir ännu mer dynamiskt. Emma Thompson, som talley ho-brittisk kapten och Martin Short, som en kortsluten robot, är oemotståndliga. Sven Wollter i svenska dubben allra mest osökt som Long John Silver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *