Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Sagan om de två tornen (Lord of the Rings: The Two Towers, 2002)


Jag var där, för 3000 år sedan… känns det som… 23.59 den 17 december 2002, mer specifikt, för midnattspremiären av Sagan om de två tornen och man kunde känna förväntan sippra i den stora, utsålda singelbiografen. Filmen gjorde aldrig för mig vad den första gjorde, inte heller skulle den tredje komma att göra det, men Peter Jacksons trubbiga grandiositet fungerade vad gäller rena hästkrafter. Men mest av allt kommer jag nog för alltid att relatera dessa filmer till den kollektiva bioupplevelsen och den märkliga pilgrimsfärd som var midnattspremiärer, särskilt i en liten stad med bara en eller två (nuförtiden knappt några) biografer,  allesammans ännu rullandes 35mm. Oavsett hur eller vad eller Avatar 8 så är de dagarna levda och de kommer aldrig tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *