Femme Fatale (2002)


Definitivt en slutstation för De Palma, här är han bara ensam i sitt rum och klipper bilder för sakens skull; Femme Fatale är inte mer eller mindre imponerande än någon annan De Palma-film, det är bara mindre film i den. Det är bokstavligen klippning istället för berättelse, och de två är bara kompatibla till en viss gräns (håller man på och klipper för mycket har man till slut klippt bort allting). Filmen hade kunnat fortsätta i två timmar till, den kunde ha varit kort, den har inte tillräckligt med drag för att definiera sig själv; vilket inte betyder att den är värdelös, bara godtycklig, och varje gång den vill fokusera på någon stor känsla eller ”bry er nu”-scen känns det väldigt krångligt. Jag vet inte vad vi ska göra med Antonio Banderas heller; han grimaserar sig genom filmen som om han försöker få plats i baksätet på en trång bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *