Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Och han älskade dem alla (Kiss the Girls, 1997)


Hygglig om än lättglömd seriemördarthriller från 90-talet, den första filmversionen av James Pattersons deckarserie om krimpsykologen Alex Cross; i denna reser han från Washington till South Carolina för att hitta en seriemördare som kidnappat hans systerdotter – hjälp får han av Judd, ett av mördarens offer som lyckats fly. Freeman är perfekt i huvudrollen; han och resten av ensemblen hjälper en att orka med den ganska automatiska intrigen, som ger en sorts kulmen av pervers deckarlättja – hade något av det här hänt i verkligheten hade vi tyckt att det var ett trauma närpå omöjligt att bearbeta. Filmen är emellertid paketerad så att det är omöjligt att egentligen känna något alls för det som händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *