Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Fright Night (2011)/The Conjuring 2 (2016)


För enkla Halloween-nöjen såg jag om dessa två.

Fright Night är fortfarande vad jag minns den som. En något syntetisk men allmänt underhållande rysarkomedi, vars manus lyckas ta sig från a till b samtidigt som det fortfarande spelar rättvist med sin publik (tråkigt nog har detta blivit exceptionellt sällsynt). Det är en välregisserad film där ensemblen har roligt utan att tramsa eller blinka mot kameran, eftersom de inser att de faktiskt har rollfigurer att jobba med. Filmen är en bruksvara, men bättre än den behöver vara, vilket är mer än någon kunde hoppas på (särskilt med tanke på att det är en remake).

Bet gick jag dock på The Conjuring 2 som jag fick för mig skulle vara en enkel bit underhållning, lämplig för en sen lördagskväll sent i oktober. I stället fick jag en långdragen och torftig snigel till film, dess skräckscenarion svaga och uppenbara, dess försök att få oss att bry oss om figurerna består av tomma och lata sentimentala inlägg (en pojke som ger sin mamma ett kex, etc) och ett inledande ”mysterium” angående paret Warrens gör det uppenbart från början att hela historien kommer att bli en meningslös omväg mot ett lika meningslöst ”avslöjande” som egentligen inte avslöjar något av intresse. Inte bara är detta tomma kalorier, det har inget socker heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *