Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Dödligt möte (Assassins, 1995)


En långtråkig och helt hopplös film från Sylvester Stallones tillknäppta” Armaniperiod” – han spelar trött lönnmördare som jagas av sin arbetsgivare, samt en mardrömslikt exalterad Antonio Banderas. Han gängar med Julianne Moore som spelar någon slags hacker. Hela filmen är en serie dåliga idéer (inklusive valet av Richard Donner som regissör) och det är svårt att tro eftertexterna när de menar att manuset skrevs av Lily och Lana Wachowski! Det hade kunnat bli en bra film med en helt annan vision, en annan regissör och andra skådespelare – en annan film, med andra ord; säg en kylig John Frankenheimer-thriller med Richard Gere, Brad Pitt och Jennifer Jason Leigh.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *