Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Patlabor 2: The Movie (1993)


En betydligt mer spännande och ambitiös film än dess föregångare – Oshiis storstadsperspektiv är i framkant här, och det är inte alls en robotactionfilm utan en smart konspirationsthriller om lösa regeringselement (med, möjligen, en neo-Mabuse som drar i strängarna) som planerar statskupp på grund av geopolitik och militär ekonomi; filmen är lika ansträngande som den första (berättelsen är fortfarande ganska enkel och den är fortfarande laddad med för mycket omständighetsspekulation… eller för mycket prat, för att uttrycka det enklare) men det är en sublim visuell upplevelse och en oemotståndlig filmisk fortsättning på teman som en gång lades upp av Fritz Lang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *