Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Musikresan 2021#38: En udda, ojämn fest på en adress nästan ingen hittar till & man lyckas inte riktigt ha kul men det blir ändå liksom berikande i skymundan

Huuummm… förra veckan var det gott om snacksaliga artister som hopade sig för att få en syl i vädret.

Den här veckan är det betydligt färre hurtiga fåglar i träden. Veckans lista består av ballader, instrumentellt hokus pokus, elektroniskt amientbråte och en och annan abstrakt gatecrasher. Vi stannar i allmänhet på lägre register, och det blir emellanåt rätt flummigt, men just därför är kontrasterna mot det melodiska och desperata mer spännande och texturrikt. Tycker jag.

Jag döper denna playlist till En udda, ojämn fest på en adress nästan ingen hittar till & man lyckas inte riktigt ha kul men det blir ändå liksom berikande i skymundan, för det är precis vad det känns som.

Ja, jag minns fjärran dagar då man gav sig ut längs småstadens tysta kvällsasfalt på jakt efter en beryktad – men aldrig helt bekräftad – hemmafest som någon, någonstans tydligen slog upp.
 
Hittade man väl dit hittade man tolv pers man redan visste att man inte hade något gemensamt med, två-tre övervintrade gubbar i medelålderskris, en och annan nyseparerad 25-åring och ett antal okända skuggvarelser som redan däckat i skuggorna.
 
Ingen lyckades riktigt finna den förnöjelse man i sitt hjärtas djup sökte, men oundvikligen hamnade man ändå någon skev stans och samtalade om, tja, den filosofiska innebörden av sårskorpor kanske.
 
Under en köksfläkt, om man hade tur och hittade dit.
 
Under en lyktstolpe vid Statoil annars.

Spotify.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *