Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ Runaway (1984)

Runaway (1984)

Inte-sÄ-storslagna dagar med Tom Selleck som framtidssnut i jakt pÄ köksmaskiner som löper amok i Michael Crichtons numera högst retrofuturistiska, elektro-actionfilm. Gene Simmons spelar skurken med sömngÄngaraktigt flin och filmen har gott om antiklimaktiska scener dÀr feltÀnkt futuristiska skrothögar beter sig konstigt. Jag uppskattar sÀrskilt den oavsiktligt Buñuelska scenen dÀr en yuppiefierad Kirstie Alley hoppat upp pÄ ett bord eftersom hon Àr plÄgad av en mordisk kopiator. Det hÀr hade kunnat vara en riktig kultfilm, men av nÄgon anledning Àr det inte lika roligt som det borde vara. Kanske för att Crichton inte var rÀtt regissör för den hÀr typen av film, se istÀllet Koma.

1984 USA 99 min. fÀrg/35mm/1.85:1. R: Michael Crichton. S: Tom Selleck, Cynthia Rhodes, Gene Simmons, Kirstie Alley, Stan Shaw, G.W. Bailey, Joey Cramer, Chris Mulkey, Anne-Marie Martin, Michael Paul Chan, Elizabeth Norment, Carol Teesdale, Jackson Davies, Paul Batten, Babs Chula. Trailer.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *