Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ Bunny Lake Ă€r försvunnen (1965)

Bunny Lake Àr försvunnen (1965)

Carol Lynley spelar ensamstĂ„ende ung amerikansk mamma i London som ska hĂ€mta sin dotter efter första dagen pĂ„ förskolan
 men hon hittar henne ingenstans, ingen vill kĂ€nnas vid att hon varit dĂ€r och polisen hittar inga bevis för att hon överhuvudtaget existerar. Ruggig thriller, vĂ€lgjord pĂ„ Premingers typiska sĂ€tt, dĂ€r huvudpersonens Kafka-tillvaro pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt blir det största mysteriet. Är verkligen britterna sĂ„ hĂ€r jĂ€vliga mot folk? Eller ska vi tolka det hela som nĂ„gon slags förtĂ€ckt kritik mot modern sexualitet? Uppfattade vi Lynley som lika fruktansvĂ€rt utsatt dĂ„ som nu? Slutet Ă€r lite utdraget, som ofta i sĂ„dana hĂ€r filmer, men det hela Ă€r absolut sevĂ€rt. Se Ă€ven En dam försvinner, De oskyldiga, Changeling.

Bunny Lake Is Missing. 1965 STORBRITANNIEN 107 min. sv/35mm/2.35:1. R: Otto Preminger. S: Carol Lynley, Laurence Olivier, Keir Dullea, Martita Hunt, Anna Massey, Clive Revill, Finlay Currie, Lucie Mannheim, The Zombies, Noël Coward, Adrienne Corri, Megs Jenkins, Delphi Lawrence, Jill Melford, Suzanne Neve. Byggd pÄ en roman av Evelyn Piper (Marryam Modell), Ira Levin var med och skrev manuset men Àr inte krediterad.


LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *