Bunny Lake är försvunnen (1965)

Carol Lynley spelar ensamst√•ende ung amerikansk mamma i London som ska h√§mta sin dotter efter f√∂rsta dagen p√• f√∂rskolan‚Ķ men hon hittar henne ingenstans, ingen vill k√§nnas vid att hon varit d√§r och polisen hittar inga bevis f√∂r att hon √∂verhuvudtaget existerar. Ruggig thriller, v√§lgjord p√• Premingers typiska s√§tt, d√§r huvudpersonens Kafka-tillvaro p√• m√•nga s√§tt blir det st√∂rsta mysteriet. √Ąr verkligen britterna s√• h√§r j√§vliga mot folk? Eller ska vi tolka det hela som n√•gon slags f√∂rt√§ckt kritik mot modern sexualitet? Uppfattade vi Lynley som lika fruktansv√§rt utsatt d√• som nu? Slutet √§r lite utdraget, som ofta i s√•dana h√§r filmer, men det hela √§r absolut sev√§rt. Se √§ven En dam f√∂rsvinner, De oskyldiga, Changeling.

Bunny Lake Is Missing. 1965 STORBRITANNIEN 107 min. sv/35mm/2.35:1. R: Otto Preminger. S: Carol Lynley, Laurence Olivier, Keir Dullea, Martita Hunt, Anna Massey, Clive Revill, Finlay Currie, Lucie Mannheim, The Zombies, No√ęl Coward, Adrienne Corri, Megs Jenkins, Delphi Lawrence, Jill Melford, Suzanne Neve. Byggd p√• en roman av Evelyn Piper (Marryam Modell), Ira Levin var med och skrev manuset men √§r inte krediterad.