The Ring

ring1

mini25star 2002 USA 115 min. färg/35mm/1.85:1. R: Gore Verbinski. S: Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman, Brian Cox, Jane Alexander, Daveigh Chase.

Succérysare om en journalist (Watts) som hittar ett mystiskt videoband, som visar sig vara det mytomspunna ”bandet som dödar en”, och mycket riktigt så får hon ett telefonsamtal där någon viskar att hon har sju dagar kvar att leva. En extremt effektsökande nyinspelning på den japanska kultskräckfilmen Ringu (och, i jämförelse med den, nästan fånig). Man kan inte klaga på att filmen inte försöker skrämmas, men filmens konstanta hot om fysiskt våld föreslår i längden att filmen inte vet vad den ska göra av originalets spirituellt betonade berättelse, vilket blir särskilt tydligt i en baktung andra hälft och ett rätt rörigt slut. Som popcornrysare är det ändå en attraktiv film, tack vare en järntung estetik (filmen är höjdpunkten i år 2002 års stora bleach bypass-trend) och flera läskiga höjdpunkter. Följdes upp av Ring Two. 6/10. 2002, 2009, 2018, 2019.

försökigen

Ett svar till ”The Ring”

  1. […] förlust. Denna spöklika, familjerelaterade sorg går igen i flera storfilmer från just 2002 – The Ring, Road to Perdition, Minority Report, Signs – och det är inte för inte som året bjöd på det […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *