Inför Star Wars

sw1

En lång essä i sex episoder inför premiären av The Force Awakens.

 

sv2
I. Star Wars Strikes Back

Spaningar inför en ny Star Wars-era.

 

exempel023
II. Klippningen anfaller!

Om tekniken i första Star Wars (1977) och dess plats i filmhistorien.

 

ex
III. Konstens hämnd 

Om George Lucas och visionen som arga fans aldrig förstått.

 

okikok
IV. Sagornas återkomst

Om sextetten Star Wars och varför prequel-filmerna är bra.

 

yakno
V. An Old Hope?

Om Lucas’ digitala erövringståg och Star Wars som högteknologiska stumfilmer för den digitala tidsåldern.

 

n1
VI. The Fandom Menace

Avslutande kommentarer, om prequel-filmernas eventuella återuppståndelse och om att vara en prequel-nörd.

12 svar till ”Inför Star Wars”

  1. […] även om den onekligen är starkare än den film som mina farhågor målat upp (jag har skrivit en hel del om det här på sistone). Jag var aldrig något fan av Han Solo när jag var liten, jag lekte […]

  2. […] wowad av Batman, i sig. Mina serietidningar samlade damm. Jag hade gått vidare. Inte minst var Star Wars den nya bibeln – inte bara något som wowade oavbrutet, utan även berättelser med […]

  3. […] en smått häpnadsväckande upplevelse om inget annat för att den går in på nästan allt jag skrev om i julas vad gäller prequel-filmerna. Den i synnerhet viktigaste lärdomen är nog den historiska – […]

  4. […] av en popkulturell konsensus-milita. Trogna läsare vet mitt favoritexempel – mina kära Star Wars-prequels, extremt tematiska och bakgrundsorienterade – men också två andra filmer av Ridley Scott kan […]

  5. […] Wars”-etikett fastklistrad på sig. Inte heller betyder det att jag vänt i den hållning jag ventilade förra året. Jag tror fortfarande på auteurteorin, både att den i praktiken är sann och att den spelar roll […]

  6. […] förstår ungefär hur han måste ha känt. Det har redan gått tre år sedan jag började skriva om Star Wars på den här sidan, då i en typ av klusterform, med osorterade tankar och tolkningar i ett lite […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *