Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Heartbreak Ridge (1986)

Clintan är extra hård – i princip en parodi på sig själv – i rollen som ökänd sergeant som måste piska upp ett gäng slöa kadetter, lagom till invasionen av Grenada i slutet. Ett stelt, dammigt försök att göra en gammal äventyrsfilm i 12 fördömda män-stuk fast på 80-talet – man väntar hela tiden på en twist av något slag, men det mynnar bara ut i platt militärpropaganda. Huvudpersonens obegripliga relation till exet Marsha Mason fick somliga kritiker att fråga om han i själva verket var homosexuell. Också med Everet McGill som stel överordnad, Mario Van Peebles som comic relief och Bosse Svensson som sur barkarl. Filmen blir ändå aldrig så kul som den borde vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *