Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Dune: Part Two (2024)

Sömlös fortsättning på första delen; skildrar hur unge hertigen Paul Atreides under apokalyptiska stämningar tar sig an sin roll som ”den utvalde” gentemot den intergalaktiska ordningen. Det är lättare att ta sig an än det låter – faktiskt ger denna fortsättning mer utrymme för Frank Herberts intrikata världsbygge och intelligenta paradoxer; Chalamets frälsare/djävul blir särskilt gäckande mot slutet. Ändå är det svårt för somliga av oss att bli speciellt upphetsade av Villeneuves vakuumförpackade estetik, samt även hans manus, som verkar göra allt det kan för att förenkla berättelsen till en simpel TV-såpa där intrigerna är viktigare än deras innebörder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *