Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Saknad i strid (Missing in Action, 1984)

Chuck Norris blev det stora affischnamnet för b-bolaget Cannon i och med detta fyrkantiga stycke Reagan-propaganda om butter soldat som sticker tillbaka till Vietnam för att rädda krigsfångar. Utdragen och sunkig, men det finns värre – Norris omedvetet psykopatiska attityd (hans rollfigur anklagas för krigsbrott som filmen inte ens bemödar sig med att förneka!) är också en oavsiktligt komisk tillgång. Också med M. Emmet Walsh som obligatorisk lunsig sidekick (det stod kanske i hans kontrakt att han måste vara med i minst 50% av alla filmer gjorda under hela 80-talet?) samt James Hong som ond, korrupt vietnamesisk general eller annan. Båda var med i Blade Runner, på tal om ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *