Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Alamo (2004)

Åtstramad, välgjord men ändå aldrig speciellt övertygande skildring av det berömda slaget under Texasrevolutionen 1890 där söderns martyrer Davy Crockett (Billy Bob Thornton), William Travis (Patric Wilson) och James Bowie (Jason Patric) blev tre av 200 män att stupa under mexikanska arméns överlägsna arméer – denna skjuter in vedergällningen av Sam Houston (Dennis Quaid) till förmån för ett heja-slut. Iscensättningen är lovande, Hancocks regi i sina mest avskalade stunder likaså, men även om filmen inte är lika överdriven som Mel Gibsons Patrioten (skräckexemplet) så sinkas filmen av förutsägbart överspel och sentimentala klichéer just vid de tillfällena när man förväntar sig mer. Det blir i slutändan svårt att bli klok på vad man ska med filmen till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *