Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Cirkusliv (O’Shaughnessy’s Boy, 1935)

Sentimental, osannolik historia, det fjärde samarbetet mellan Wallace Beery och Jackie Cooper och ett särskilt tydligt försök att återskapa succén En hjälte (1931) som gav Beery en Oscar. Här är spelar han alkoholiserad cirkusarbetare vars drumliga liv gör att han förlorar en arm till en tiger – storyn går ut på att en sniken släkting (Sara Haden) snor åt sig vårdnaden om hans son; Beery går igenom stor vånda innan han får en chans till återförening. En solid, välspelad snyftare men på det hela taget rätt forcerad – man ger heller aldrig Beery den tilltro filmen vill att man ska ge honom, även om detta kan variera beroende på hur mycket man vet om hur karln var i verkliga livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *