Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Wild Canaries (2014)

Medryckande indiefilm i Brooklynmiljö om ett grälsjukt ungt par som blir ännu käbbligare med varandra när hon (Sophia Takal) blir övertygad om att deras granne mördat sin gamla mamma. Bra tempo och gott om energi mellan skådespelarna är saker som hjälper en i övrigt bristfällig film som överskattar publikens förtjusning i de alltför dysfunktionella karaktärerna samt underskattar vårt behov av en story som är mer än upprabblad exposition. En svår film att rekommendera, men mer bra än dålig. Takal är gift med manusförfattaren och regissören Lawrence Michael Levine som också spelar den gnällige mannen. Också med Alia Shawkat, Annie Parisse, Jason Ritter och Kevin Corrigan, figurer man vanligen bara stöter på i små mumblecore-historier som denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *