Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Quicksilver (1986)

Sympatisk historia, men lite för rörig, om en slug Wall Street-yuppie (Kevin Bacon) som förlorar allt på en dålig affär – lösningen blir att börja om från början som cykelbud, en tillvaro som leder till diverse melodramatiska turer utan självklar poäng. Börjar som Ombytta roller, blir ”Top Gun med cykelbud”, förvandlas sedan till en Tuff Turf/Warriors-influerad historia och försöker få till en final i modern Dickens-stuk. Filmen kan aldrig bestämma sig för vad den vill – och den är inspelad i tre städer, för att göra det ännu virrigare – men det ska sägas att filmen har bra flyt; hantverket är skickligt, skådespelarna är fina, det finns en oväntat övertygande elegans i ekrarnas spinn mot storstadens asfalt (samt, såklart, diverse montage med gympamusik från 80-talet). Filmen funkar inte riktigt, men är mer än OK som tidsfördriv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *