Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Tisdag 12/3 2024

Den som sett videor på svältande spädbarn som väntar på att dö får dem aldrig ur huvudet. Det vet världen och det ska också världen påminna om. Men Bidens röda linje? Den är inte dragen än och den lär inte dras. En vandaliserad Eurovisionskylt i Malmö talar tydligare. Men ord kostar ingenting. Ord som ”mänskliga sköldar” till exempel. Vad betyder det i ett land där människor inte har någonstans att ta skydd? Men jag antar att Hamas också gömmer sig i tusentals år gamla ruiner som systematiskt bombats sönder utan given anledning. Att förinta världsarv, det är tydligen det som är självförsvar.

I papperstidningen läser jag om en tjej som via GPS spårade sin stulna cykel till en liten stad i Serbien. Hon nöjde sig inte med den vetskapen utan flög ner dit, spårade signalen till en lagerlokal vaktad av två hundar, tog kontakt med den lokala polisen som knackade på varpå mannen i dörren erkände alltsammans. Nu har hon sin cykel igen.

Sådant får en ju att tro på mänskligheten igen. Den artikeln borde vara det första man läser när man slår upp tidningen. Den är betydligt viktigare än ledarsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *