Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

El asesino está entre los trece (1973)

Spansk b-filmsvariant av Agatha Christes ”Och sen var ingen kvar” där en änka bjuder in ett dussin släktmedlemmar till sitt lanthus bara för att avslöja att en av dem är hennes döde makes mördare. Märkligt nog stannar alla kvar över helgen och efter en hel del babbel (och krocket) börjar folk tas av daga. En konstigt strukturerad och ganska ospännande, även om det är en kul rollista full av that-guys som knappt ligger lagrade i riktiga filmknarkares bakhuvuden (plus Almodóvars leading lady Carmen Maura i en tidig roll, och Eusebio Poncela för den delen, från Begärets lag och Kärlekens matadorer, som neurotisk Norman Bates-typ). Det plus tillräckligt kultig stämning gör filmen godtagbar att beta av för fans av eurotrash (inga andra gör sig besväret här).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *