Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Onsdag 28/2 2024

I dag är det 38 år sedan Sveriges statsminister mördades utan att någon gärningsman dömdes. Ser ingenting om det när jag går in på aftonbladet. I gamla hederliga papperstidningen som kommer till brevlådan, Sydsvenskan i mitt fall, står det heller ingenting om det. Pierre Schori har skrivit en essä i DN, ser jag. I övrigt tycks det vara tyst. En tanke går att tänka att utredningen lades ner just för att det skulle bli tyst. Jag undrar om det ska bli tyst om Anna Lindh också. Hon var motståndare till ett Nato-medlemskap. För Palme hade det naturligtvis också varit fjärran. Kanske tidningsredaktörer inte anser det vara lämpligt att dra dessa namn till minnes nu. Som att det inte tjänar något till att minnas dem längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *