Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Hustle (1975)

Ambitiöst, sjaskigt luggsliten modern noir om polis (Burt Reynolds) som undersöker omständigheterna kring en ung kvinnas påstådda självmord – hennes bittra far (Ben Johnson), aningslös om dotterns osedliga förehavanden, finner sig stå maktlös eftersom han bara är en ”nobody”  i samhällets makthierarki, där hallickar har högre status än arbetarmän. Under tiden fabulerar Reynolds fagra drömmar med flickvännen Catherine Deneuve, som råkar vara lyxprostituerad. Filmens tematik kommer inte riktigt ihop sig på ett naturligt sätt, men filmen har bra flyt och en medryckande attityd. Det märks att regissören Robert Aldrich och Reynolds (som producerade tillsammans) har gjort filmen med mycket kärlek (om det är rätt ord), trots det råa och ofta krassa tonläget; det är den typ av 70-talsfilm som stundtals känns som en enda stor smutsig disktrasa. Winfield är minnesvärd som lakonisk polispartner; detta kan i princip ses som en prequel till Terminator! Hette Till vilket pris som helst på bio i Sverige, därefter bara utgiven på VHS (under originaltiteln).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *