Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Torsdag 22/2 2024

Som lärare kan jag ju tycka att det är anmärkningsvärt att höra talas om en lärare som använt livsfarligt våld mot ett barn och påkallat nödvärn. Ännu mer anmärkningsvärt att han sedan fått skadestånd från eleven, att han försvaras av facket och att ett resonemang som förs är att nödvärn – som jag trodde var en civil handling – tydligen är en del av läraryrket. Det visste inte jag. Det var verkligen ingenting man fick veta på lärarutbildningen. Den bestod av väldigt mycket pedagogik och didaktik och, jag vet inte, att slåss med elever kan jag inte erinra mig någonsin kom på tal. Men uppenbarligen är det väldigt känsligt att kritisera för somliga. Slå elever, det kan man ju få behöva göra ibland… tydligen? Det minsta vi kan göra, utan att börja spekulera i händelsen som sådan, är väl åtminstone att kalla det anmärkningsvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *