Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Andy Hardy kommer hem (Andy Hardy Comes Home, 1958)

Misslyckat försök att väcka liv i Andy Hardy-serien efter tolv år. Här möter vi Andy i 30-årsåldern när han ”återvänder” till sin hemstad för att övertyga kommunen om att låta företaget han jobbar för bygga en raketfabrik i bygden (charmigt!) Speltiden drygas ut med flashbacks och tafatta försök att spegla 50-talets rock ’n roll-kultur medan filmen försöker övertyga oss om att Mickey Rooney är en modern patriark för den moderna eran. Upplägget är konstigt redan från början och inget blir bättre av att intrigen är lika spänstlös som Rooneys spagatdans. Säga vad man vill om de tidigare filmerna, denna har åtminstone bara lärt sig fel läxor från dem. Man önskar verkligen att domare Hardy kunde komma tillbaka som ett ”Hamlet”-spöke och slå sin son i huvudet med en käpp. ”Fortsättning följer”-slutet är särskilt pinsamt – det här blev nämligen ingen framgång och inga fler Andy Hardy-filmer gjordes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *