Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Tisdag 20/2 2024

Saker blir aldrig tydligare än när man måste förklara dem för barn. Man når lätt och fort vägs ände.

I morse hörde jag på nyheterna att ”vi” måste minska vår konsumtion för att rädda miljön. Detta eftersom Kinas elbilsfabriker förorenar miljön. Så ”de”, biltillverkare till exempel, förväntas inte ändra sitt beteende. Inte heller förväntas den svenska miljöpolitiken ändras, för att nå internationella klimatmål till exempel. Somliga saker bara ligger där, stilla som en å. Vi, ”vi”, som går förbi och tittar på den, vi ska slänga skräpet vi ser omkring oss. Enligt vem, egentligen?

Hörde också om den senaste stödinsatsen till Ukraina. Det är svårt att inte omedelbart tänka på att i princip ingenting görs, särskilt inte så att det hörs och syns, åt den situation i Gaza, som alla erkänner som en humanitär katastrof. Det är också en sådan där å, som ligger alldeles still, trots att 30 000 människor snart dödats.

Så det vi får säga till våra barn är att somliga strider och somliga svälter medan vi, ”vi”, inte kan göra så mycket åt det. Men vi måste komma ihåg att tänka på miljön. Det är vad ”de” säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *