Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Abbott och Costello på grön kvist (Jack and the Beanstalk, 1952)

Sagan om Jack och bönstjälken via Abbott och Costello. Den sistnämnde är den (märkligt storvuxne) pojken som måste besegra en drake efter att ett par magiska frön på en natt vuxit till en bönstjälk upp till molnen. Den gamla revyduon är inte de första man tänker på i sådana här sammanhang (Abbott spelar den snikne Dinklepuss, som säljer bönorna och följer med på äventyret) men det hela är en rätt trevlig om än lättglömd barnfilm. Inramas av segment i sepia i Trollkarlen från Oz-stil. Producerades av duon själva, eftersom det tilltänkta produktionsbolaget Universal vägrade finansiera färgfotot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *