Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Karriär på Broadway (The Hard Way, 1943)

Välgjord men i slutändan otillfredsställande historia om en småstadsflicka (Joan Leslie) som drivs till att bli stjärna via sin iskalla syster (Ida Lupino) som blir hennes manager. Vägen går via två vaudeville-artister som har vägarna förbi den glädjelösa industristaden där de bor och deras resa mot högre höjder blir en besk, om än välbekant, framgångssaga. Denna berättelse är ambitiös och har ett seriöst tonläge, drivet av flera fina skådespelare – inte minst Lupino, som sällan var mer stenhårt rigid än här – men ju längre filmen pågår desto svårare blir det att förstå vart den är på väg. Filmens tragiska aspekter tonas ner och kompromissas ut mot slutet, men även i helheten verkar filmen inte vara ute efter att lämna åskådaren med något. Det hela blir som en skicklig presentation av något som ändå aldrig riktigt blir av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *