Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Torsdag 8/2 2024

Det bor en försvarsadvokat i mig, jag vill att alla ska ha en chans och behandlas OK oavsett vem de är och vad de gjort, ja oavsett.

Det måste jag begrunda när jag begrundar dagens barbari och det känns svårt att behålla fattningen.

För sådan är jag och andra är på andra sätt.

Jag tror att om människor inte visar medlidande så är allt de säger förevändningar för hat.

Dagens barbari, vare sig det är Dumpen eller Gaza eller kvävgas eller vad mer… jublar man åt att en annan människa dör, eller än värre om man förhåller sig likgiltig till det, så kan man omöjligen bry sig om sådana saker som rättvisa eller barns säkerhet. Det är bara hållbara alibin för att få utlopp för längtan till våld. Att äntligen få tappa kontrollen över sina känslor. Att få återgå till en mindre sofistikerad människa. Bli en apa, kort sagt.

Men det bor en försvarsadvokat i mig, jag vill att alla ska ha en chans och så vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *