Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Onsdag 7/2 2024

Solen kommer och går mellan moln. Vad kan man skriva i något man kallar en dagbok, för öppen ridå för alla tänkbara ögon att läsa och registrera. Undrar jag.

Undrar även vad som hände mellan 2021 och 2024 rörande de iranska spioner som det nu rapporteras om. De som ska haft som måltavla, som det upprepas, ”svenska judar”. Visst är det otäckt att föreställa sig? Spioner från andra länder, smider planer innanför våra kära gränser. Man får hoppas att det här betyder att fler och fler spionverksamheter kan uppdagas, från fler och fler länder.

Ja, men hoppas kan man väl få?

Detta uppdagades i veckan, först i Ekot, som om det var riktiga färskvaror och hänt nyss. Men det var ju några år sedan detta inträffade. Jag undrar varför det tagit sådan tid att få ut nyheten. Kan den ha varit ”läckt”, som det brukar heta, först nu? Man kan ju undra sig vem som tillgängliggjort informationen och varför. Men märkligt nog, ser jag när jag läser, ställs inte frågan. Plötsligt är bara nyheten där, som kläckt ur ett ägg.

Andra nyheter – den svenska utredningen om NordStream läggs ner. M-hm… tänka sig. Sverige har inte jurisdiktion, inte rätt säger en journalist på mer klarspråk, att utreda saken.

Enligt vem? Varför inte då? Vart går gränsen för jurisdiktionen? Är det någon som tänker göra något åt beslutet?

Vad har hänt?

Vilka representerar oss i frågan? Hur ska vi få veta? Vem ska berätta för oss?

Varför låter allting så väldigt tyst?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *