Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Karate Kid II – Mästarprovet (The Karate Kid Part II, 1986)

Avslagen och forcerad uppföljare där Ralph Macchio följer med Pat Morita till Okinawa där han måste möta en ärkefiende. Man är besviken på en gång, när filmen fortsätter direkt efter föregångaren bara för att sedan sopa alla karaktärer under mattan. Saker blir inte bättre av att vi sedan åker till Japan på en poänglös jakt efter en story som aldrig manifesterar sig – Macchio ska vara huvudpersonen men skjuts åt sidan av Mr. Miyagi som inte heller hittar mycket att göra. Manuset känns som en lealös improvisation och John G. Avildsens regi är, till skillnad från föregångaren, lat och automatisk. Ett praktexempel på en menlös uppföljare; det bästa man kan säga om den är att den för mesig för att vara direkt usel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *