Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Dödligt spel (Shattered, 1991)

Klumpig mysteriethriller om en man (Tom Berenger) som efter en bilolycka inte vet vem han är – det är tur att han fortfarande gillar sin fru (Greta Scacchi) men går hon att lita på… och hur gick bilolyckan egentligen till? Klyftiga läsare kan redan nu inse att filmens premiss går emot sig själv – om han ändå inte vet något, varför ska han bry sig om det? – men Wolfgang Petersen (som också skrev manus) kan åtminstone hålla oss upptagna med intrigens mekanik ett tag. Sedan måste vi tyvärr nå en tredje akt, och en final, där vi återigen blir påminda om att hela filmens idé är fånig och ogenomtänkt. Berenger ser verkligen bortkommen ut i huvudrollen. Stort plus dock för Bob Hoskins som underfundig privatdetektiv med djuraffär. Efter en roman av Richard Neely.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *