Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Andy Hardys privatsekreterare (Andy Hardy’s Private Secretary, 1941)

Tionde Andy Hardy-filmen är relativt ambitiös. Här ska Andy ta examen från high school men istället för att plugga dras han med i alla examensaktiviteterna varför hans examen (och framtid) snart är hotad. En central sidointrig handlar om en fattig men kultiverad familj som domaren tvingar Andy låta delta i skolaktiviteterna, vilket ger filmen en rätt så nyanserad klasstematik. Detta är således en av de mer ”seriösa” delarna i serien – inte pjåkig, men väldigt tradig och högtravande; man gillar inte domaren när han förvärrar Andys skam över att kugga slutproven genom att överösa honom med patriarkal vrede. Ett givande tidsdokument, å andra sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *