Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Passion (Manon Lescaut, 1926)

Livligt och underhållande stumfilmsfluff byggd på en ofta filmad, skandalomsusad 1700-talsroman om den dramatiska romansen mellan en adelsman och en lynnig ung kvinna – de gifter sig, flyr hennes förmyndares planer att sätta henne på kloster, hamnar i New Orleans där hon bland annat slutar som prostituerad och satt i tvångsarbete. Mycket intriger, dubbelspel och spring och språng i pråliga kläder med mycket spets och krås – berättelsen må vara en tragedi, men det hela är svårt att motstå som rent nonsens. Marlene Dietrich är med i filmen, men att hitta henne är rena skattjakten, särskilt då filmen är i behov av en restaurering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *