Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Jag älskar dig åter (I Love You Again, 1940)

William Powell spelar trist, snål och rik småpåve som drabbas av minnesförlust och återgår till personen han var nio år tidigare: En charmig lurendrejare! Han måste nu överleva sitt fyrkantiga liv och vinna tillbaka förtroendet hos hustrun (Myrna Loy) som han faller för medan hon avskyr honom och vill ta ut skilsmässa. En av de bästa filmerna med Powell och Loy, en snygg omstöpning av en bekant förväxlingspremiss, perfekt lämpad för Powells ironiska pokerface och glorifierade tjuvheder. Sävligare än den typiska screwballkomedin, och saknar kanske de högsta höjderna som de stora klassikerna har, men en fin liten film på det stora hela taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *