Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Västerns musketörer (Virginia City, 1940)

Påkostad inbördeskrigswestern med Errol Flynn som ledaren för nordstatshjältarna, Randolph Scott som sydstatsnemesis, Miriam Hopkins som saloondansös som olyckligt spionerar åt konfederationen och Humphrey Bogart (minst övertygande!) som mexikansk bandit. Välgjord och snygg med många enskilda bra stunder – sammantaget blir det tillräckligt för att kompensera för en generell omständighet och känslan av att filmen aldrig riktigt är på väg någonstans. Formellt sett en ”uppföljare” till Landet bortom lagen året innan (den hette ”Dodge City” i original, denna ”Virginia City”) även om berättelserna och karaktärerna är helt olika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *